Sunday, January 20, 2008

Cupcakes


Jag svängde ihop en glasyr av cream cheese, smör, florsocker och karamellfärg. Det blev oväntat gott, men nu undrar jag hur man gör sådan där tjock glasyr som man brer på. Någon som vet?

18 comments:

Missy said...

Vilken sorts glasyr tänker du på? Morotskakeglasyr eller "vanlig" tjock glasyr?

spoonful said...

Men gud vilka svåra frågor du ställer ;)

Kanske morotskakeglacyr. Vad är vanlig tjock? Och ja just det, det stavas med "S" va?

Missy said...

Hahaha! Nej, jag menar om det är sån där lite sötsyrlig metertjock (typ...) som är gjord på cream cheese och som man har på morotskaka eller om du menar som tjock kristyr ungefär :-)

spoonful said...

Nä glasyr menar jag, inte krictyr.

Just det "kristyr" stavas det ju...

j said...

vilke oerhört söta cupcakes. de är underbara!

spoonful said...

Tack. De var goda också :)

Smartasmia said...

Kakmonstret här. Finns kaka till mig...kaka-ka-ka..kanske flera..?

spoonful said...

Nixpix, men jag kan baka några till dig Kakis.

Smartasmia said...

Kakmonster säger ja.

Annie - PD said...

Kakmonster nummer 2 här - jag vill också ha!!! Ser så mumsiga ut! :)

spoonful said...

Jarå både Kakis nummer 1 och Kakis nummer 2 ska få kakor.

Elevator Lady said...

Kan det vara såndär glasyr med sockerlag? Amerikansk glasyr kallas den visst. Här är ett recept:

½ dl vatten
2½ strösocker
2 äggvitor
1 tsk nypressad citronsaft

1. Blanda vattnet och sockret i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme 4-5 minuter eller tills det bildats en simmig lag.
2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt den heta lagen under vispning. Vispa tills glasyren blir riktigt blank och tjock.
3. Smaksätt med citronsaften.

spoonful said...

Åh, tack snälla! Det måste jag prova.

Anonymous said...

ojoj sa gott det ser ut!

spoonful said...

Japp såna måste jag göra igen :)

Anonymous said...

Jag tycker att dina glasyringredienser låter rätt till lite fastare frosting som man kan bre på cupcakes. Men det kanske är proportionerna som inte funkar eller smälte du kanske smöret (utan att låta frostingen stelna i kyl) innan du hade på den?

Det var så länge sedan jag gjorde sån här frosting så jag har inget recept jag själv testat till hands, men det här borde funka. Hoppas jag. ;-)

Ingredienser:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1 pkt) florsocker
saften av 1/2 citron

Gör så här:
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
- Vispa i Philadelphiaosten.
- Färga ev. glasyren med karamellfärg.
- Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller ätbara blommor.

Om du vill göra chokladfrosting istället använder du florsocker med chokladsmak istället för vanligt och hoppar över karamellfärgen.

Lycka till! :-)

spoonful said...

Jäklars vad med florsocker!

Jag läste någonstans att ingredienserna skulle vara rumsvarma, det var nog en dålig idé. Tack för receptet.

Anonymous said...

Hoppas att det funkar bara, jag har som sagt inte testat just detta recept själv. :-)

Smöret ska nog vara rumsvarmt, annars är det svårare att vispa ihop med de andra ingredienserna. Kan ju alltid ställa in i kylen en sväng om du tycker att frostingen blivit för lös.