Monday, March 30, 2009

2 boktips


Jag har läst två fantastiska böcker på raken nu, blir svårt att toppa det. 

Den första är Tidsresenärens hustru. Den ska man läsa om man vill läsa en annorlunda och riktigt bra kärlekshistoria utan allt för mycket trams. Men bara det att tidsresenären själv är en bibliotekarie som älskar punk gör ju boken värd att läsa. Gillar ni "Eternal sunshine of the spotless mind" och "Pushing daisies" gillar ni förmodligen den här. (Men läs den på engelska om ni kan, för översättningen är rätt dålig)


Den andra är Never let me go (som även är den svenska titeln). Det bästa är nog att veta så lite som möjligt om den här boken innan man läser den. Men jag kan väl avslöja att den är lite vemodig. Så om man känner för en feelgood-bok är den kanske inte rätt val. Men den är verkligen läsvärd!

10 comments:

Ida said...

Tidsresenärens hustru lät verkligen som en bok i min smak, den måste jag ta och kolla upp!

spoonful said...

gör det :)

Missy said...

Jag läste "Never Let Me Go" efter att du tipsat om den (inte här på bloggen, då hade jag varit snabbast på att läsa i hela världen. Det är jag itne). Den var bra på ett ångestkrypningar i kroppen-sätt. hur nu det lät...

Missy said...

Dessutom kan jag uppenbarligen inte stava till inte, för övrigt...

Sara said...

Har också läst Never Le Me Go, och ja den är absolut värd att läsa fastän den är helt annorlunda än vad man kanske tror från början!

spoonful said...

missy: aha, men det var rätt snabbt ändå.

sara: precis. det är därför det är bra att veta så lite som möjligt :)

Anonymous said...

oh tack for tipsen!

spoonful said...

varsågod :)

Cajsa said...

Jag har funderat på Tidsresenärens hustru ett tag, och nu får jag nog ta tag i saken! Visste du förresten att den håller på att filmas just nu med bl a Rachel Mcadams : )

spoonful said...

Ja läs den :) Filmen kommer inte förrän 14 februari 2010, hur ska man kunna vänta?